Månadens Ros

Något jag håller mig borta ifrån:
Vi alla mår dåligt i perioder, en del en kort och en del år. Jag har slussas runt på låsta avdelningar, familjehem, jourfamilj och behandlingshem. När jag var yngre skrev jag väldigt detaljerat om självskadebeteende, sådant som triggar, åtminstone gör sådant det för mig idag. Jag umgicks med vänner som också mådde dåligt och skadade sig på andra sätt. Idag tar jag avstånd av sådant.

Jag bloggar om psykisk ohälsa och ibland lite djupare texter men jag skulle aldrig skriva om de gånger jag skadar mig, idag. Eftersom det är triggande för mig, så tror jag att det kan vara triggande för andra. Att läsa sorgliga dikter, som att jag gråter blod eller jag är inte värd att leva (tex), jag läser inte sådana bloggar. Jag stänger ner dem. Jag umgås inte med människor som har aktiv självskada och till och med undviker jag sådana personer här på sjukhuset. De drar ner mig och som min slogan på bloggen lyder: Healthy and Free - Vägen till ett friskare liv.

Visst ibland känns allt tungt och jag vet inte om jag orkar leva, men inte skriver jag att jag kommer ta livet av mig. Ni, mina läsare ger mig underbar stöttning i det svåra och det stärker mig. Min värderade riktning är att komma hem och leva men jag vet inte hur. Resan kommer bli lång och svår, speciellt när det kommer till maten.

Så Månadens Ros går till mig. Att jag klarar av att ta avstånd från sådant som triggar mig. Undviker så långt det går, men det är svårt när man är inne på en akutavdelning men jag är tacksam att jag kommit till den punkt att jag inte drar mig till sådant som får mig att må sämre. Att jag har utvecklas till att förstå mer och att jag klarar av att ta avstånd. För det är svårt men det går.

Idag finns det bloggar som jag läser som handlar om psykisk ohälsa men det finns inget triggers i dem jag läser och en del är väldigt givande.

Kommentarer

 1. Bra att vara snäll mot sig själv, heja dig! kram :)

  SvaraRadera
 2. Ville bara kika in och kolla hur du har det och lämna en liten kram <3

  SvaraRadera
 3. Tycker det är så bra att du ger månadens ros till dig själv! <3

  SvaraRadera
 4. Du är värd ett helt fång rosor <3 Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

- Här används ett vårdat språk
- Har respekt för andras åsikter.
- Inga "Hej hur mår du"-inlägg.
- Endast diskussioner om inlägget.
- Nej, jag följer dig inte via bloglovin eller liknande...

Tack för att du kommenterar

Populära inlägg